Паркирането на неправилно място е често срещано явление в много страни

...
Паркирането на неправилно място е често срещано явление в много страни
Коментари Харесай

Китай измисли оригинален начин за борба с незаконното паркиране СНИМКА

Паркирането на погрешно място е постоянно срещано събитие в доста страни по света. За България това е напряко пандемия - няма ден, в който да не отразяваме възмущението на хора от разнообразни градове в страната от погрешно паркирали. Оказва се, че Китай е измислил автентичен метод за битка с сходни нарушавания. Дали да не вземем образец?

Паркирането на погрешно място затруднява другите водачи да намерят уместно място за прекъсване. Това може да сътвори и други усложнения в придвижването.

В Китай за битка с противозаконното паркиране се употребяват огромни вендузи, които се прикрепят към страничната врата на колата, съобщи сайтът Carscoops. В допълнение към засрамването на нарушителите, това устройство има няколко потребни функционалности.
 Борба против противозаконното паркиране Китай Голяма вендуза е прикрепена към колата на нарушителя Снимка: Reddit
Вендузата се закрепва в допълнение към страничното огледало за назад виждане благодарение на връв. Също по този начин вътре в кутията има GPS предавател и таймер, който пресмята времето на престой на автомобила.

Шофьор, който е нарушил разпоредбите за паркиране, не може самичък да отстрани вендузата. За да премахнете устройството, би трябвало да платите санкция.

Ако нарушителят се опита да напусне, без да заплати санкция, полицията ще може да наблюдава местоположението му благодарение на GPS предавател. Освен това на вендузата има надписи, които демонстрират, че този водач не знае по какъв начин да паркира, което го кара да се усеща неудобно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР